De enorme fotavtrykkene av Gudinne Ishtar på logo’en (den første Gudinnen i mytologien – og hovedgudinnen fra den neolitiske perioden) ble funnet i Eyn Dara Templet, like ved siden av åssiden Sterk (på norsk/engelsk; stjerne/star). Det er antatt at templet ble bygget i perioden mellom 1300 og 700 f. Kr.
Modergudinnen Ishtar representerer og symboliserer kjærlighet og krig. Afrin er stedet hvor en flertusenårig Modergudinnekultur ble forvandlet og utviklet, til at kvinner tar ledende roller i etableringen av en demokratisk modell.
Angrepene fra den tyrkiske staten er således ikke bare angrep mot menneskene i Afrin, men også mot alle kvinner’s frihet, og derfor må alle kvinner reise seg for å forsvare sin moderkultur.
Eyn Dara var en av de viktigste monumentene bygget av armenerne i Syria, i løpet av tusenåret f.Kr. Det er nå alvorlig ødelagt som en følge av bombing – fra tyrkiske militærstyrker, den 26 Januar 2018.

Trinnene som leder inn til templet er rasert til grunnen. Relieffbildene av fugler, skåret inn den svarte basalten (magmatisk bergart, av vulkansk opprinnelse) – er redusert til en haug av rester. Templet var en av de viktigste eksemplene på arkitekturen fra den Syrisk-Hittitiske perioden, spesialt Ishtar-kulturen fra den Neolitiske perioden. Mange andre bygninger i Afrin representer samme periode og arkitektur.
Som en respons på disse angrepene mot Moder Gudinne Ishtar kulturen, ønsker vi å støtte kvinnene i Afrin – og vi vil globalt motsette oss enhver type vold.
Det patriarkalske systemet nekter kvinner likestilling – og dets kvinnehatende mentalitet hindrer kvinner fra å leve ut sin sanne natur.
Vi ønsker å ta tilbake vårt land fra okkupantene som ødelegger og plyndrer det, og som representerer et system som ikke respekterer kvinner – og som hater verdiene kvinner forsvarer.
Som Ishtar’s krigere i denne kampen, så må vi gi FOTAVTRYKK inn mot vår historie – historien som har blitt fratatt oss i så mange år – og ta den tilbake i Ishtar’s ånd.
«Det 21. århundret blir kvinnenes århundre» Abdullah Ocalan.